Premýšľame nad tým, čo nového upiecť ku káve? Prestaňte váhať a hľadať recept lebo Red velvet bude určite ten pravý. Každá z nás, ktorá rada pečie, už názov Red velvet, alebo Červený zamat, určite zachytila. Je to fantastická kombinácia tvarohu, a čokolády a červená farba mu dodá nezvyčajnosť.
Red velvet ku káve
Postup
- Najskôr si rúru predhrejeme na 180 stupňov celzia a plech o rozmeroch 39×29 cm potrieme maslom.
- Čokoládu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť na izbovú teplotu za občasného premiešania.
- Vo veľkej miske si ušľaháme vajcia s cukrom, vanilkovou esenciou a červeným farbivom. Po vyšľahaní prilejeme zmes masla a čokolády a miešame, až je zmes hladká. Nebojte sa pridať viac farbiva, zmes by mala byť sýto červená, aby bol koláč hodný svojho mena Red velvet 😉
- Ďalej vmiešame suché ingrediencie. Miešajte pomaly kým sa všetko krásne nespojí. Cesto potom vylejeme na vymastený plech.
- V ďalšej miske si zmiešate všetky ingrediencie na tvarohovú zmes. Tvaroh, vajcia, cukor s vanilkovou esenciou šľaháme do jemna.
- Tvarohovú zmes rovnomerne nalejeme na prvú vrstvu cesta. S nožom, alebo lyžičkou na niekoľkých miestach spodnú a vrchnú vrstvu pomiešame, aby na koláči vznikol mramorový vzhľad.
- Koláč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 35 – 40 minút. Záleží na vašej rúre. Pred koncom ho pravidelne kontrolujeme, aby sa nepripálil. Ak sa okraje začnú farbiť do hneda, koláč môžeme z rúry vybrať.
- Nechajte koláč riadne vychladnúť a až potom ho môžeme krájať. Dobrú chuť.