Ribezlove cupcakes recept

Ríbezľové cupcakes recept bez vajíčok

 | 

257

 receptov

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ingrediencie

Na cupcakes:

  • 1 a 1/4 hrnčeka hladkej múky
  • 2 lyžice mandľovej múky
  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • ¾ hrnčeka práškového cukru
  • 1 a ¼ lyžičky prášku na pečenie
  • ¼ lyžičky sódy
  • ¾ hrnčeka ríbezlí a trocha na dozdobenie
  • 1/3 hrnčeka olivového oleja
  • 1 hrnček mlieka
  • 1 lyžica bieleho octu
  • Vanilka
  • Štipka soli
  • 1 lyžica múky na zaprášenie ríbezlí

Na krém:

Ingrediencie

Na cupcakes:

  • 1 a 1/4 hrnčeka hladkej múky
  • 2 lyžice mandľovej múky
  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • ¾ hrnčeka práškového cukru
  • 1 a ¼ lyžičky prášku na pečenie
  • ¼ lyžičky sódy
  • ¾ hrnčeka ríbezlí a trocha na dozdobenie
  • 1/3 hrnčeka olivového oleja
  • 1 hrnček mlieka
  • 1 lyžica bieleho octu
  • Vanilka
  • Štipka soli
  • 1 lyžica múky na zaprášenie ríbezlí

Na krém:

Letné ríbezľové cupcakes s krémom so smotany a krémového syra sú malé, kyslasté a lákavé dezertíky do ruky. Skrátka tie správne letné ríbezľové koláčiky. Ak plánujete letnú oslavu, určite budete potrebovať niečo na slávnostný stôl. Čo iné by to v lete malo byť, ako dezert zo sezónneho ovocia.

Letné ríbezľové cupcakes do ruky

  1. Na začiatku si umyte a osušte ríbezle. K mlieku pridajte ocot a zamiešajte. Odložte ho bokom na asi 10 min. Mlieko sa medzitým zrazí.
  2. Rozohrejte rúru na 180 Celzia.
  3. Ríbezle zaprášte múkou a odložte tiež na chvíľu bokom. Vďaka múke ovocie zostane počas pečenia vcelku.
  4. Vo veľkej mise preosejte múku, prášok na pečenie, sódu, kukuričný škrob, soľ, vanilku a mandľovú múku, všetko dobre zamiešajte
  5. Do ďalšej misy dajte cukor, olej a tiež zamiešajte
  6. Tieto dve zmesi potom spojte a po častiach do nej vmiešajte kyslé mlieko a nakoniec zľahka zapracujte aj ríbezle zaprášené múkou.
  7. Formu na muffiny vysteľte mufínovými košíčkami a do nich rovnomerne rozdeľte cesto. Plech dajte do rúry a pečte v rozohriatej rúre na 180 ° asi 15 min.
  8. Medzitým si pripravte krém jednoducho vyšľahajte všetky suroviny na krém a následne krém dajte na aspoň 0,5 hod. vychladiť.
  9. Muffiny po upečení najskôr nechajte vychladnúť a potom ich ozdobte vychladeným krémom. Použite vrecúško na zdobenie. Navrch na každý cupcake dajte trocha ríbezlí na ozdobu. Ešte pred servírovaním cupcake dajte na chvíľu do chladu, to preto, aby krém pekne držal tvar. Dobrú chuť.
  10. Máme pre vás tip aj na Cuketové brownies s ríbezľami, ktoré sú chutnejšie a šťavnatejšie ako tie bežné. Neveríte? Vyskúšajte s naším fotoreceptom. Každé leto sa cuketám v záhrade darí až príliš. Práve u detí zaboduje práve toto využitie cukety.
  11. Ak ste na väčšiu klasiku, tak si pripravte obľúbené moravské koláče v letnej verzii s ríbezľami. Namiesto lekváru sme v nich zúžitkovali sezónne ovocie – najlepšie chutia s ríbezľami alebo s černicami. Chrumkavá posýpka a jemná tvarohová náplň sú jednoducho neodolateľné. A koláčiky sú tak akurát do ruky 🙂 Kysnuté cesto, z ktorého sú pripravené, je univerzálne a tak ho môžete použiť na prípravu sladkých a aj slaných dobrôt.