Ryba v paradajkovej omáčke

Ryba v paradajkovej omáčke

 | 

257

 receptov

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ingrediencie
  • 350 g rybacích filiet (treska) (hľadajte v letáku BILLA)
  • 1 cibuľa
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • trocha olivového oleja
  • 700 g paradajkového pretlaku, alebo jemného pyré
  • soľ, korenie
  • ½ lyžičky údenej papriky
  • trochu kryštálového cukru
  • citrón a petržlenová vňať na ozdobu
Ingrediencie
  • 350 g rybacích filiet (treska) (hľadajte v letáku BILLA)
  • 1 cibuľa
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • trocha olivového oleja
  • 700 g paradajkového pretlaku, alebo jemného pyré
  • soľ, korenie
  • ½ lyžičky údenej papriky
  • trochu kryštálového cukru
  • citrón a petržlenová vňať na ozdobu

Ryba v paradajkovej omáčke je letné jedlo pre celú rodinu. Ak milujete ryby, bude vám určite chutiť. Navyše tento recept zohľadňuje aj detské chute, takže si príde na svoje celá rodina.

Ryba v paradajkovej omáčke chutí ako letné jedlo pre celú rodinu… stačí k nej len čerstvý chlieb

  1. Ak používame rybu mrazenú, necháme ju dostatočne rozmraziť. Najlepšie niekoľko hodín. V žiadnom prípade nerozmrazujeme v mikrovlnke. Pokiaľ požívame rybie filety čerstvé, máme vyhraté. Rybu pokiaľ možno kupujeme takú, ktorá má málo kostí. Môžeme ju tak ponúknuť aj deťom.
  2. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. To isté urobíme so zelenou a červenou paprikou.
  3. Rybu umyjeme pod tečúcou studenou vodou a osušíme kuchynskou utierkou a nakrájame na menšie kusy.
  4. Vo veľkej, hlbšej panvici rozohrejeme olivový olej, na ňom opečieme kusy rybích filiet z oboch strán, asi 4 minúty. Opečené kusy ryby dáme na tanier a prikryjeme alobalom.
  5. Vo zvyšnom vriacom oleji osmažíme cibuľu s cesnakom. Keď je cibuľa takmer zlatistá, pridáme papriku, nakrájanú na malé kúsky. Zmes varíme asi 5 minút a potom pridáme paradajkový pretlak, soľ, korenie a údenú papriku. Doplníme ešte lyžicu cukru. Varíme za stáleho miešania ďalších 5 minút.
  6. Nakoniec do omáčky vložíme kusy rybacích filiet, panvicu prikryjeme a necháme prevariť ešte 2 minúty. To bude stačiť tak akurát, aby sa ryba prehriala.
  7. Rybu s omáčkou servírujeme s nakrájaným citrónom a posypanú petržlenovou vňaťou. Prajem dobrú chuť!