Dlhý deň v práci bez času na obed a po príchode domov máte chuť zjesť celú chladničku? Nie, nie. Radšej si pripravte túto chutnú, ľahkú a voňavú večeru. Špagety s kuracími prsiami vás zasýtia a vôňa dodá na pohode.
Špagety s kuracími prsiami a rukolou
Tento recept obsahuje suroviny, ktoré väčšina z nás máva bežne doma, a preto by jeho príprava nemala nikoho zaskočiť. Ak práve nemáte rukolu, použite iné bylinky, hoci aj petržlenovú vňaťku. Bylinky jedlu vždy dodajú šmrnc.
Aj pri tomto recepte je možné experimentovať a preto neváhajte spájať rôzne chute. Ak ľúbite čerstvý špenát, môžete rukolu nahradiť špenátom.
Postup
- Špagety uvaríme v jemne osolenej vode na spôsob al dente (do polomäkka). Po precedení ich pokvapkáme olivovým olejom aby sa nezlepili a odložíme ich nabok.
- Kuracie mäso nakrájame na malé kocky a opražíme na zvyšku olivového oleja na strednom plameni vo veľkom hrnci. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a všetko spolu podusíme.
- Po chvíli pridáme k mäsu nakrájané paradajky so šťavou. Zmes ochutíme roztlačeným cesnakom, majoránom, soľou a štipkou korenia. Občas ju premiešame a pod pokrievkou varíme až kým mäso nezmäkne. Podľa potreby dolievame vodou.
- Do hotovej horúcej zmesi pridáme rukolu a uvarené špagety. Všetko spolu premiešame a môžeme podávať.
Ako uvariť dokonalé cestoviny?
- Nepoužívajte malý hrniec, inak sa cestoviny lepia.
- Na každých 100 g cestovín musí byť v hrnci liter vody.
- Počkajte, kým voda zovrie, až potom pridajte cestoviny.
- Raz za čas ich premiešajte, inak sa prilepia ku dnu hrnca.
- Nepridávajte olej do vody, ale až do hotových scedených cestovín. A kvalitný olivový.
- Varte ich podľa odporúčania na obale, nie dlhšie ani kratšie. Iba tak budú také, aké majú byť. Al dente.
- V žiadnom prípade ich nepreplachujte vodou. Ani horúcou, ani studenou.
Ak sa vám recept páčil a máte chuť obohatiť svoje kulinárske schopnosti, kliknite sem.