Niekto má gaštany rád, niekto ich priam zbožňuje, a podobne to bude aj s tými, kto ochutná tento rýchly koláč s gaštanovým pyré. V uponáhľanej dobe padne dobre mať po ruke recept, ktorý je jednoduchý, rýchly a kým sa bude koláč piecť, vy si môžete napríklad prečítať zababušený v deke nejakú dobrú knižku.
Rýchly koláč s gaštanovým pyré
My sme na gaštanový koláč nepoužili hotové gaštanové pyré, ale spravili sme si vlastné, domáce. Recept nájdete nižšie.
Postup
- Najprv oddelíme žĺtky od bielkov.V mise vymiešame do hladka maslo a práškový cukor.
- Potom postupne pridávame žĺtky a naďalej miešame. Keď je zmes krémovej nadýchanej konzistencie, pridáme vanilkový cukor a potom vmiešame mleté mandle. Dôkladne celú zmes premiešame.
- V osobitnej mise vyšľaháme bielky do tuha a pomocou gumenej varechy ich vmiešame do mandľovej zmesi.
- Cesto nalejeme do okrúhlej tortovej formy, na dno ktorej sme dali papier na pečenie.
- Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 50 minút až hodinu.
- Po dopečení necháme úplne vychladnúť a pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom.
A teraz už dobrú chuť, vychutnajte si tento jemný koláč, najlepšie chutí s troškou čerstvo vyšľahanej šľahačky.