piškótový koláč

Rýchly piškótový koláč s čokoládou

 | 

173

 receptov

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Na cesto:

  • 3 väčšie vajcia (hľadajte v letáku BILLA)
  • 3 kopcovité PL kryštálového cukru
  • 3 kopcovité PL hladkej múky
  • 1 PL kukuričného škrobu
  • 1 ČL kypriaceho prášku

Na plnku:

Ingrediencie

Na cesto:

  • 3 väčšie vajcia (hľadajte v letáku BILLA)
  • 3 kopcovité PL kryštálového cukru
  • 3 kopcovité PL hladkej múky
  • 1 PL kukuričného škrobu
  • 1 ČL kypriaceho prášku

Na plnku:

Rýchly piškótový koláč s čokoládou je ako stvorený pre milovníkov čokoládových dezertov. Mäkké piškótové čokoládové cesto sa streda s bohatou vrstvou čokoládovej plnky a celý rez je ešte poliaty chutnou horkou čokoládou. Niekedy koláče, ktoré vyzerajú zložito, „klamú telom“. Ukážeme vám, že aj takýto dezert si môžete upiecť doma a nebude vám to trvať dlhšie než hodinu.

Jednoduchý piškótový koláč pre milovníkov čokolády

Postup
  1. Najprv si pripravíme základ na plnku. Šľahačku privedieme do varu a potom ňou zalejeme na kúsky nalámanú čokoládu. Miešame až kým sa čokoláda úplne rozpustí. Čokoládovú zmes dáme do chladničky úplne vychladnúť.
  2. V miske šľaháme mixérom celé vajcia spolu s kryštálovým cukrom, kým sa nám nevytvorí bledá nadýchaná pena.
  3. Múku, kakaový prášok, kukuričný škrob a kypriaci prášok preosejeme v osobitnej miske a potom ich ešte raz preosejeme na vajíčkovú zmes. Pomocou gumenej varechy sypkú zmes zľahka, ale dôkladne vmiešame do vajíčkovej zmesi.
  4. Takto pripravené tekuté cesto nalejeme do nízkeho plechu, ktorý sme zľahka vytreli tukom a vystlali papierom na pečenie. Táto dávka je vhodná na menší plech, ak používate klasicky veľký plech, odporúčame pridať 1 vajce, 1 lyžicu múky, 1 lyžicu cukru a postupovať ďalej podľa receptu.
  5. Pečieme v rozohriatej rúre na 160 stupňoch asi 10 minút, kým nie je piškótové cesto na povrchu upečené a pružné. Necháme úplne vychladnúť.
  6. Vychladnutý piškót narežeme na tri rovnako široké pruhy. Zmes na plnku vyberieme z chladu a vyšľaháme mixérom. Asi tretinu plnky natrieme na prvý pás cesta, prikryjeme druhým, natrieme druhou tretinou plnky, prikryjeme tretím plátom a zvyškom plnky potrieme boky rezu.
  7. Necháme opäť v chlade, aby plnka stuhla. Napokon koláč na povrchu polejeme rotzopenou čokoládou s olejom, necháme zaschnúť a potom dozdobíme roztopenou