Šalát Coleslaw je jeden z tých, s ktorým ma nikdy nemôžete nechávať osamote. Po niekoľkých minútach ochutnávania zistím, že polovica misky chýba. Dobre vychladený kapustovo mrkvový šalát Coleslaw totiž milujú deti, ale aj dospelí 🙂 My sme ho podávali s rovnako obľúbenými mäsovými guľkami.
Šalát Coleslaw je pochúťka pre deti aj dospelých
- Začnime prípravou šalátu. Bielu kapustu si umyjeme a nakrájame na menšie časti, zbavíme ju stonky, ktorá zasahuje aj do vnútra hlávky.
- Mrkvu tiež dobre umyjeme a olúpeme.
- Ak máme kuchynský mixér určite ho využijeme, kapustu na ňom najemno nastrúhame a mrkvu tiež.Ak nemáme mixér použijeme strúhadlo na zemiaky.
- Ďalej umyjeme aj jarnú cibuľku zbavíme ju koncov a nakrájame najemno. Všetku zeleninu teda bielu kapustu, mrkvu a jarnú cibuľku dobre zmiešame vo väčšej mise.
- V menšej miske si potom ešte zmiešame majonézu, cukor, jablčný ocot a trochu mlieka (nemusí byť), všetko dobre premiešame a hotový dresing vylejeme na miešanú zeleninu.
- Šalát dobre miešame, až kým sa všetky suroviny nespoja. Hotový šalát dáme do chladničky na chvíľku oddýchnuť, pretože najlepší je, keď sa podáva vychladený.
- Môžeme sa vrhnúť na prípravu mäsových gúľ, Príprava je úplne jednoduchá. Ak na prípravu budeme používať rúru, predhrejeme si ju na 180 stupňov celzia. Môžete použiť aj teplovzdušnú fritézu.
- V miske zmiešame mleté bravčové mäso, najemno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, jednu lyžičku údenej papriky, pol lyžičky plnotučnej horčice, pol lyžičky mletého čierneho korenia a jedno vajce. Všetko premiešame a začneme za pomoci rúk, ktoré sme si predtým namočili do studenej vody tvarovať gule, mali by byť približne rovnako veľké.
- Gule potom kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie, ak pečieme v rúre a alebo rovno do teplovzdušné fritézy.
- Vo fritéze gule pečieme cca 20 min. ale v rúre asi tak 30 min. Po upečení ich servírujeme s vychladeným šalátom Coleslaw, dobrú chuť.