Šalát Pad Thai je výborná kombinácia chrumkavej zeleniny a pikantného arašidového dresingu. Ak ste ho už ochutnali v reštaurácii, určite ste zatúžili pripraviť si ho aj doma.
Šalát Pad Thai je svieža, chrumkavá a pikantná azíjská špecialita
-
Pór očistíme od vrchných listov, prepolíme a nakrájame na tenké pásiky.
-
Cukinu dobre umyjeme a odrežeme konce. Mrkvu očistíme a spolu s cukinou nakrájame na tenké pásiky, alebo použijeme škrabku Julienne na zeleninu.
-
Umyté jablko nakrájame aj so šupkou tiež na jemno.
-
Tofu nakrájame na kocky a orestujeme na oleji. Potom pridáme sójovú omáčku, aby tofu zkaramelizovalo a bolo chrumkavé
-
Na dresing vymixujeme všetky ingrediencie v mixéri. Môžeme pridať aj 2 PL vlažnej vody, aby sa arašidové maslo dobre rozpustilo a premiešalo. Dresingom prelejeme šalát a podávame s grilovaným alebo opečeným tofu,