Šalát Pad Thai

Šalát Pad Thai s arašidovým dresingom

 | 

113

 receptov

Čas prípravy: 

15

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Šalát:

  • 2 mrkvy
  • 1 cukina
  • ½ póru
  • 1 zelené jablko
  • 1 balenie Tofu
  • 1 PL sójovej omáčky
  • 1 PL oleja

Dresing:

  • 2 PL nesladeného arašidového masla
  • 2 PL rastlinného oleja (slnečnicový, sezamový)
  • 2 PL sójovej omáčky
  • 2 PL limetovej šťavy
  • 2 PL tekutého medu, alebo agave sirupu
  • 1 čili paprička / 1 ČL čili pasty
Ingrediencie

Šalát:

  • 2 mrkvy
  • 1 cukina
  • ½ póru
  • 1 zelené jablko
  • 1 balenie Tofu
  • 1 PL sójovej omáčky
  • 1 PL oleja

Dresing:

  • 2 PL nesladeného arašidového masla
  • 2 PL rastlinného oleja (slnečnicový, sezamový)
  • 2 PL sójovej omáčky
  • 2 PL limetovej šťavy
  • 2 PL tekutého medu, alebo agave sirupu
  • 1 čili paprička / 1 ČL čili pasty

Šalát Pad Thai je výborná kombinácia chrumkavej zeleniny a pikantného arašidového dresingu. Ak ste ho už ochutnali v reštaurácii, určite ste zatúžili pripraviť si ho aj doma.

Šalát Pad Thai je svieža, chrumkavá a pikantná azíjská špecialita

  1. Pór očistíme od vrchných listov, prepolíme a nakrájame na tenké pásiky.

  2. Cukinu dobre umyjeme a odrežeme konce. Mrkvu očistíme a spolu s cukinou nakrájame na tenké pásiky, alebo použijeme škrabku Julienne na zeleninu.

  3. Umyté jablko nakrájame aj so šupkou tiež na jemno.

  4. Tofu nakrájame na kocky a orestujeme na oleji. Potom pridáme sójovú omáčku, aby tofu zkaramelizovalo a bolo chrumkavé

  5. Na dresing vymixujeme všetky ingrediencie v mixéri. Môžeme pridať aj 2 PL vlažnej vody, aby sa arašidové maslo dobre rozpustilo a premiešalo. Dresingom prelejeme šalát a podávame s grilovaným alebo opečeným tofu,