Škoricové wafle s jablkom sú mňam! Ako na ne? Okrem obyčajného receptu, ktorý nájdete tiež na našom “kulinárku”, máme pre vás aj túto špeciálnu jesennú variáciu.
Škoricové wafle so strúhanými jabĺčkami sú krehké, voňavé a chrumkavé
- Najprv si rozpustíme maslo. Môžeme ho rozpustiť v kastróliku, alebo len narýchlo v mikrovlnnej rúre.
- Jablko umyjeme, ošúpeme a nastrúhame najemno na strúhadle.
- Elektrický waflovač rozohrejeme na najvyššiu teplotu, aby boli wafle chrumkavé.
- V mise zmiešame suché suroviny, teda múku, soľ, škoricu, prášok na pečenie a cukor.
- Pridáme zvyšné ingrediencie, teda vajcia, mlieko, rozpustené maslo a nastrúhané jablko. Cesto chvíľu miešame, aby sa všetky ingrediencie dobre spojili.
- Pomocou naberačky naberieme trochu cesta a vylejeme ho doprostred otvoreného waflovača. Waflovač by samozrejme nemal byť príliš plný cesta. Musíme pamätať na to, že cesto minimálne zdvojnásobí svoju veľkosť, aby nám teda zbytočne po zatvorení cesto nevytekalo. Waflovač zatvoríme a necháme ho piecť niekoľko minút. Asi tak po troch minútach môžeme skontrolovať farbu waflí, mala by byť krásne zlatistá. Wafle vyberieme na tanier a ďalej postupujeme rovnako so zvyšným cestom.
- Škoricovo jablčné wafle výborne chutia so šľahačkou, škoricou, javorovým sirupom a aj s kúskom jabĺčka na ozdobu.
- Môžeme ich podávať ešte teplé, alebo aj studené. Deti sa určite potešia, keď wafle nájdu v desiatovom boxe, napr. s kúskami ovocia. Vďaka jablku budete mať istotu, že sa im do bruška v ten deň dostalo dostatok vlákniny.