Rýchly slaný tekvicový koláč je skvelý tip na tekvicovú sezónu. Tento recept oceníte najmä, ak chcete byť dobrá gazdinka, ale času nemáte nazvyš.
Slaný tekvicový koláč
- Jeden plát lístkového cesta rozložíme na plech a popicháme ho vidličkou.
- Nastrúhanú tekvicu spolu s najemno nakrájanou cibuľou premiešame, prípadne môžeme (ale nemusíme) krátko podusiť na olivovom oleji.
- Čerstvý syr premiešame so strúhaným syrom, pridáme rozšľahané vajíčka, soľ a korenie a dobre premiešame.
- Ďalej pridáme tekvicovú zmes, nasekané bylinky, zamiešame a nanesieme na plát lístkového cesta.
- Prikryjeme druhým plátom cesta a aj na povrchu ho popicháme vidličkou.
- Cesto potrieme rozmiešaným vajcom a posypeme semiačkami.
- Pečieme ho v rozohriatej rúre na 200 stupňoch aspoň pol hodinu (ak sme tekvicu vopred podusili, stačí piecť 20 minút), kým sa povrch cesta nezafarbí do zlatista.