Mrkvová torta s ananásom

Šťavnatá mrkvová torta s ananásom

 | 

380

 receptov

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

45

 min

Ingrediencie

Suroviny na tortu s priemerom 24 cm:

  • 1 šálka polohrubej múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 1 zarovnaná lyžička jedlej sódy
  • ½ lyžičky soli
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 2 vajcia (hľadajte v letáku BILLA)
  • ¾ šálky rastlinného oleja
  • ¾ šálky cukru
  • 1 a ½ šálky najemno nastrúhanej mrkvy
  • ½ plechovky ananásu /kúsky/
  • ½ šálky sekaných vlašských orechov
  • ½ šálky strúhaného kokosu

Na krém:

  • 2 x 250 g mascarpone alebo tvarohu
  • Práškový cukor
  • Šťava a kôra z biocitróna
  • + ½ konzervy ananásu a sekané vlašské orechy na ozdobu
Ingrediencie

Suroviny na tortu s priemerom 24 cm:

  • 1 šálka polohrubej múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 1 zarovnaná lyžička jedlej sódy
  • ½ lyžičky soli
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 2 vajcia (hľadajte v letáku BILLA)
  • ¾ šálky rastlinného oleja
  • ¾ šálky cukru
  • 1 a ½ šálky najemno nastrúhanej mrkvy
  • ½ plechovky ananásu /kúsky/
  • ½ šálky sekaných vlašských orechov
  • ½ šálky strúhaného kokosu

Na krém:

  • 2 x 250 g mascarpone alebo tvarohu
  • Práškový cukor
  • Šťava a kôra z biocitróna
  • + ½ konzervy ananásu a sekané vlašské orechy na ozdobu

Naša mrkvová torta s ananásom je plná dobrých vecí! Orechov, sladkej a šťavnatej mrkvy a ananásu, ktoré cesto krásne navoňajú a pridajú na šťavnatosti. Ak ju zvolíme narodeninové dekorácie, máme perfektný slávnostný koláč na rodinnú oslavu, navyše veľmi vhodný aj pre deti.

Šťavnatá a svieža mrkvová torta s ananásom! Máte chuť?

  1. Rúru prehrejeme na 180 °C. Papier na pečenie pokrčíme, znovu narovnáme a vystelieme ním okrúhlu formu s odnímateľným okrajom.
  2. V miske premiešame všetky suché prísady (múku, kypriaci prášok, sódu, soľ a škoricu).
  3. Vo veľkej mise prešľaháme vajíčka, cukor a olej do homogénnej zmesi a potom postupne prisypávame sypké suroviny.
  4. Nakoniec pridáme strúhanú mrkvu, orechy, kokos a kúsky ananásu. Ak je sú kúsky príliš veľké, môžeme ich predtým nakrájať.
  5. Takto pripravené cesto, ktoré musí mať konzistenciu, ako piškótové cesto potom vylejeme do pripravenej formy na pečenie a pečieme približne 40-55 minút. Počas pečenia vyskúšame špajdľou, či je cesto aj v strede prepečené.
  6. Mrkvovú tortu necháme úplne vychladnúť, potom ho vyberiebeme z formy a prekrojíme na dva rovnaké korpusy.
  7. Na krém vymiešame mascarpone alebo tvaroh s cukrom, citrónovou šťavou a kôrou. Polovicu krému rozotrieme na spodný korpus a môžeme poukladať aj kúsky ananásu a zakryjeme druhou časťou korpusu. Na povrch rozotrieme zvyšný krém a ozdobíme sekaným orechmi, prípadne ďalšími kúskami ananásu.
  8. Tip: Mrkvovú tortu s ananásom je dobré pred podávaním odležať v chladničke.
  9. Tip: Mrkvová torta s ananásom má práve vďaka kombinácii mrkvy, ananásu a tvarohu, či mascarpone veľmi sviežu a šťavnatú chuť a je obľúbená hlavne pre deti. Ak zvolíme narodeninové dekorácie obstojí aj ako krásna a zdravšia varianta narodeninovej torty, či zákusku. Dobrú chuť!