Každý, kto ochutná cestoviny, sa do nich okamžite zamiluje. Keď ich skombinujete s pestrofarebnými prísadami plnými chuti a pridáte k tomu chrumkavé kúsky, získate tanier takého jedla, ktoré ozdobí každý stôl a poteší všetky chuťové poháriky. Stačí len trochu snahy a vašu jedáleň zaplavia svojimi farbami taniere plné chutí a vôní.
Ľahké cestoviny so špenátom
Postup
- Bagetu nakrájajte na väčšie kocky, pokvapkajte 30 ml olivového oleja a premiešajte so soľou a čili korením. Krutóny pečte asi 8 minút pri teplote 200 °C, potom nechajte vychladnúť.
- Špagety uvarte podľa návodu na balení.
- Cesnak nasekajte na tenké plátky a opečte na 50 ml olivového oleja. Potom do panvice pridajte najemno nakrájané sušene paradajky a ančovičky – opekajte 1 minútu. Pridajte baby špenát a omáčku ochuťte mletým čiernym korením. Premiešajte a poduste, dokým špenát nezmenši svoj objem.
- Do omáčky primiešajte uvarené špagety, pridajte nastrúhaný parmezán a znova zamiešajte. Ak je to potrebne, pridajte soľ a korenie.
- Cestoviny podávajte posypane krutónmi a strúhaným parmezánom.
- Náš tip: krutóny si môžete pripraviť vopred vo väčšom množstve. Keď ich budete skladovať vo vzduchotesnej nádobe, vydržia dva týždne.