Vždy som sa tešila na svadobné predjedlá v reštauráciách. Väčšinou nás hostili syrovou roládou a tú mám ja veľmi rada. Teraz si už ale malú hostinu môžem spraviť aj doma a vy so mnou. Recept na syrovú roládu si pekne založte do Vášho receptára. Recept je naozaj jednoduchý a chutný. Syrová roláda vyzerá skvele nielen na hostine, ale napríklad ako predjedlo pri rodinnom obede alebo na párty ako jednohubky.
Jednoduchá syrová roláda
Postup
- Predhrejte si rúru na 160 stupňov Celzia.
- Vajcia varíme 1 – 2 cm ponorené pod hladinou vody na tvrdo (10 minút). Po uvarení vylejeme vriacu vodu a zalejeme vajcia studenou. V tej ich potom necháme cca 10 min odpočívať, než ich začneme šúpať.
- Plátky syra poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie vedľa seba tak, aby sa aj trochu prekrývali. Navrch rovnomerne nasypeme nastrúhaný syr.
- Plech potom vložíme do horúcej rúry na niekoľko minút. Chceme iba docieliť, aby sa syr rozpustil. Bude to trvať len niekoľko minút a dáme pozor, aby sa syr nepripálil. Prípadne ak rúra pečie nerovnomerne, môžeme po niekoľkých minútach plech otočiť. Keď sa syr rozpustí, plech vyberieme a necháme vychladnúť.
- Kým syrový plát bude chladnúť, ošúpeme vajcia a oddelíme bielky od žĺtkov. Bielky zmixujeme s tvarohom, soľou, korením a petržlenovou vňaťou.
- Žĺtky roztlačíme s maslom a horčicou. Miešame tak dlho až sa spoja do hladkej nátierky.
- Na vychladnutý syrový plát natrieme zmes z bielkov, potom poukladáme šunku a ako poslednú vrstvu použijeme nátierku zo žĺtkov. Roládu potom pevne zrolujeme a dáme vcelku do chladničky na niekoľko hodín vychladiť. Bude sa takto lepšie krájať. Dobrú chuť !