Syrove tasticky z listkoveho cesta

Taštičky z lístkového cesta so syrom a cibuľou

 | 

257

 receptov

Čas prípravy: 

28

 min

Čas varenia: 

15

 min

Ingrediencie
Ingrediencie

Obľúbené chrumkavé syrové taštičky z lístkového cesta. Vyskúšajte ich s nami doplnené o cibuľu. Prišli sme totiž na recept, ktorý je taký chutný, že ho chcú všetci a taký ľahký, že ho zvládnu aj deti.

Syrové taštičky z lístkového cesta

 

 

 

  1. Zemiaky olúpeme a uvaríme vo vode do mäkka. Potom ich scedíme a po vychladnutí nastrúhame na strúhadle na jemno, alebo použijeme lisovač na zemiaky.

  2. Lístkové cesto rozdelíme na 6 rovnako veľkých plátkov. Presnejšie 14 x 12 cm. Cibuľu olúpeme a nakrájame najemno.

  3. V menšom hrnci rozpustíme maslo, pridáme k nemu nakrájanú cibuľu a za stáleho miešania ju opečieme do jemne zlatistej farby, teda nie úplne do zlatista. Ďalej pridáme krémový syr a chvíľku miešame, keď sa nám syr rozpustí, pridáme nastrúhané zemiaky, medovú horčicu a nastrúhaný syr. Znovu chvíľku na miernom ohni miešame, kým sa suroviny pekne neprepoja. Potom sporák vypneme a zmes necháme aspoň trochu vychladnúť.

  4. Môžeme si zatiaľ pripraviť 1 vajíčko, ktoré si v hrnčeku rozšľaháme, budeme ho potrebovať na potretie tesne pred pečením. Tak isto si predhrejeme rúru na 180 stupňov celzia. Ďalej zmes rovnomerne rozdelíme na 3 plátky, samozrejme okraje vynecháme. Možno nám trochu náplne zostane, nebojte sa ochutnať, je to výborné. Každý, z tých plátov s náplňou prikryjeme platom prázdnym.

  5. Vzniknú nám tak 3 plnené vrecká. Po okrajoch ich pritlačíme vidličkou a potrieme vajíčkom po celej ploche.

  6. Vrch ešte na niekoľkých miestach jemne rozrežeme ostrým nožom a môžeme ich dať pect do vyhratej rúry na 180 stupňov Celzia, po dobu 20 minút, alebo do zlatista. Môžeme ich podávať ešte teple, alebo aj studene. Dobrú chuť.

  7. Taštičky z lístkového cesta sú takzvané „pastry“. Naplní je nespočetná rada, od sladkých, krémových, ovocných, až po tie slané, mäsové a zeleninové. Moje najobľúbenejšie vždy boli tie so syrom a cibuľou, ktoré tak nádherne rozvoniavajú.

  8. Podávajte ich len  k vínu, alebo len tak s čerstvou paradajkou, či chrumkavým zeleným listovým šalátom.