Tekvicové maslové sušienky sú možno ten správny recept, ako využiť sezónne tekvice. Už ste skúšali použiť ich do sladkých koláčikov, krekrov a sušienok? Tekvicové pyré sa bežne používa do koláčov, sú farebné a ľahšie stráviteľné.
Tekvicové maslové sušienky na Halloweenskú párty
- Pyré si môžeme pripraviť aj deň alebo viac dopredu a mať ho v chladničke niekoľko dní.
- Maslovú tekvicu prepolíme, vydlabeme semienka a šupkou hore položíme na plech. Takto ju dáme piecť do rúry na 175 stupňov Celzia asi na 45 minút. Tekvica musí byť po upečení mäkká.
- Potom ju necháme trochu vychladnúť.
- Vnútro vydlabeme a spolu s maslom a soľou zmixujeme na jemné pyré.
- Príprava sušienok je už potom jednoduchá. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a dva plechy vystelieme papierom na pečenie.
- V jednej miske zmiešame múku, ovsené vločky, prášok na pečenie, škoricu, zázvor, soľ, vanilku a zamiešame.
- V druhej miske zmiešame zmäknuté maslo s hnedým cukrom a za pomoci kuchynského robota vymiešame do ľahkej penistej konzistencie. Potom pridáme vajcia a vmiešavame suché ingrediencie. Nakoniec do cesta zapracujeme tekvicové pyré a bielu čokoládu.
- Pomocou lyžice naberáme cesto a dávame ho na papier na pečenie dostatočne ďaleko od seba. Na každú tácku 12 kusov bude asi najlepší rozostup.
- Dáme do rúry a pečieme asi 10 minút. Sušienky sú po upečení ešte mäkké. Musíme ich najskôr nechať vychladnúť, až potom ich môžeme dať dole z papiera na pečenie. Pekný Halloween!