Tekvicovo-zemiaková krémová polievka vás zahreje a zasýti, má nádhernú farbu a pri jej príprave sa ani veľmi nenamakáte. Jesenné sychravé počasie si takúto polievku doslova žiada. Ale vlastne, nielen to sychravé! Jednoducho, tekvica a jeseň – to je synonymum.
Tekvicovo-zemiaková krémová polievka je jedlo, ktoré si jeseň žiada
- Na olivovom oleji si orestujeme cibuľu a tymian. Pridáme tekvicu a zemiaky, osolíme a okoreníme, prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 10 minút. Po desiatich minútach tekvicu a zemiaky podlejeme asi litrom vody a varíme do zmäknutia.
- Pridáme mletý zázvor a polievku rozmixujeme. Ak je príliš hustá pridáme vodu a prevaríme. Na záver pridáme šľahačkovú smotanu a polievku len prehrejeme a finálne dochutíme soľou a korením.
- Na olivovom oleji s kúskami tymianu si orestujeme huby shimeji. Rovnako aj kúsky bagiet. Hubami a kúskami bagety dozdobíme polievku, môžeme pridať aj tymian, petržlenovú vňať a semienka čierneho sezamu. Samozrejme, pri servírovaní sa medze fantázii nekladú. Pokojne použite iné semienka, veľmi dobre fungujú opečené tekvicové jadierka.