Tekvicovo-zemiaková krémová polievka

 | 

25

 receptov

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

15

 min

Ingrediencie
  • 3 zemiaky nakrájané na kocky
  • 1/2 maslovej tekvice nakrájanej na kocky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 1 ČL mletého zázvoru
  • 200 ml 33% šľahačkovej smotany
  • Hrsť húb shimeji
  • Menšia bageta
  • Pár vetvičiek tymianu
  • Petržlenová vňať nakrájaná na jemno
  • Olivový olej, soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • 1 ČL čierneho sezamu
Ingrediencie
  • 3 zemiaky nakrájané na kocky
  • 1/2 maslovej tekvice nakrájanej na kocky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 1 ČL mletého zázvoru
  • 200 ml 33% šľahačkovej smotany
  • Hrsť húb shimeji
  • Menšia bageta
  • Pár vetvičiek tymianu
  • Petržlenová vňať nakrájaná na jemno
  • Olivový olej, soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • 1 ČL čierneho sezamu

Tekvicovo-zemiaková krémová polievka vás zahreje a zasýti, má nádhernú farbu a pri jej príprave sa ani veľmi nenamakáte. Jesenné sychravé počasie si takúto polievku doslova žiada. Ale vlastne, nielen to sychravé! Jednoducho, tekvica a jeseň – to je synonymum.

Tekvicovo-zemiaková krémová polievka je jedlo, ktoré si jeseň žiada

 

  1. Na olivovom oleji si orestujeme cibuľu a tymian. Pridáme tekvicu a zemiaky, osolíme a okoreníme, prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 10 minút. Po desiatich minútach tekvicu a zemiaky podlejeme asi litrom vody a varíme do zmäknutia.
  2. Pridáme mletý zázvor a polievku rozmixujeme. Ak je príliš hustá pridáme vodu a prevaríme. Na záver pridáme šľahačkovú smotanu a polievku len prehrejeme a finálne dochutíme soľou a korením.
  3. Na olivovom oleji s kúskami tymianu si orestujeme huby shimeji. Rovnako aj kúsky bagiet. Hubami a kúskami bagety dozdobíme polievku, môžeme pridať aj tymian, petržlenovú vňať a semienka čierneho sezamu. Samozrejme, pri servírovaní sa medze fantázii nekladú. Pokojne použite iné semienka, veľmi dobre fungujú opečené tekvicové jadierka.