Tekvicový koláč recept – vyhýbajú sa vaše deti zelenine? Pripravte im ju tak, aby im chutila. Najlepší spôsob je, použiť ju do zdravého pečenia. Napríklad taká tekvica je výbornou prísadou aj do kysnutého pečiva. Okrem prepožičania lákavej farby pečivo jemne osladí a dodá mu šťavnatosť a vláčnosť. Deti ani nezbadajú, že tento tekvicový koláč je vo svojej podstate zeleninový.
Tekvicový koláč recept na spôsob kysnutých buchtičiek
Tekvicový koláč zmenil tvar na lákavé kysnuté buchtičky. Na úvod celého pečenia si pripravíme tekvicové pyré – je to jednoduché, len vám to zaberie trochu viac času – preto odporúčame pripraviť si ho kľudne aj vopred a prebytky zavariť do pohárov alebo zamraziť. Kedykoľvek tak môžete recept pripraviť znova a rýchlejšie.
- Maslovú tekvicu nakrájame na mesiačiky a pečieme ich v rúre na 180 ° C do mäkka (tak, aby sa dala upečená dužina vydlabať lyžičkou a roztlačiť alebo rozmixovať na kašu.
- Ďalej zmiešame suché prísady (múku, soľ, droždie, korenie).
- Potom pridáme zvyšok prísad (vajce, med, vodu, maslo a vychladnuté tekvicové pyré) a vypracujeme nelepivé cesto. Mixérom nám to trvalo asi 10 minút.
- Cesto necháme v teple odpočívať a kysnúť aspoň na dvojnásobok pôvodnej veľkosti.
- Z vykysnutého cesta spravíme 12-14 bochníčkov, ktoré položíme na plech a necháme asi 15-20 minút podkysnúť.
- Podkysnuté bochníčky stlačíme palcom v strede, spravíme malú jamku, do ktorej strčíme oriešok a pomocou špachtle alebo noža narežeme okraje bochníčka tak, aby vznikol kvetinkovitý tvar.
- Potrieme rozľšahaným vajcom a pečieme na 200 ° C asi 15-18 minút do zlatohneda.
- Po dopečení postriekame vodou a posypeme hnedým kryštálovým cukrom.
- Necháme úplne vychladnúť na plechu.
Pre viac chutných receptov navštívte našu stránku receptykulinarium.sk.