Trhané pečené bravčové v žemli

 | 

113

 receptov

Čas prípravy: 

20

 min

Čas varenia: 

240

 min

Ingrediencie

Na trhané pečené bravčové mäso:

  • cca 600 až 800 g bravčového pliecka (hľadajte v letáku BILLA)
  • 1 PL červenej papriky
  • 1 PL čierneho korenia
  • 1 PL soli
  • 1 PL majoránu
  • 5 PL oleja

Marináda na upečené mäso:

Cumberlandská omáčka:

  • 3 až 4 PL ríbezľového lekváru
  • 4 PL portského, alebo červeného vína
  • 1 PL dijónskej horčice
  • 1ČL čierneho korenia

Na podávanie:

  • 4 žemle alebo bosniaky
  • rukola
Ingrediencie

Na trhané pečené bravčové mäso:

  • cca 600 až 800 g bravčového pliecka (hľadajte v letáku BILLA)
  • 1 PL červenej papriky
  • 1 PL čierneho korenia
  • 1 PL soli
  • 1 PL majoránu
  • 5 PL oleja

Marináda na upečené mäso:

Cumberlandská omáčka:

  • 3 až 4 PL ríbezľového lekváru
  • 4 PL portského, alebo červeného vína
  • 1 PL dijónskej horčice
  • 1ČL čierneho korenia

Na podávanie:

  • 4 žemle alebo bosniaky
  • rukola

Trhané pečené bravčové skvelo chutí v žemli, s ryžou či rezancami. Príprava síce chvíľu trvá, ale je úplne jednoduchá. Mäsko sa pečie samo, vy pripravíte len žemle a suroviny na ochutenie. Stojí to za to.

Trhané pečené bravčové možno poznáte zo “street food” akcií aj pod anglickým názvom “pulled pork”

  1. Mäso potrieme olejom a koreninami a opečieme zo všetkých strán.

  2. Pečieme v rúre na 160 stupňov C cca 4 hodiny. (Ak nemáme čas, pečieme obvyklým spôsobom cca 75 min najskôr na 250 stupňov a po chvíli na 180 stupňov.)

  3. Po upečení mäso vidličkami „natrháme“ na kúsky.

  4. Petržlenovú vňať a čili papričku nakrájame na jemno. Pridáme citrónovú šťavu, olej a ak treba soľ, alebo worcester.

  5. Cumberlandská omáčka: V menšom hrnci zahrejeme ríbezľový džem a pridáme víno. Pridáme dijónsku horčicu a čierne korenie. Necháme prevrieť a zredukujeme.

    Dobre ochutené mäso podávame so žemľami, omáčkou a rukolou.

    Ďalšie výborné recepty nájdete kliknutím sem.