Trhané pečené bravčové skvelo chutí v žemli, s ryžou či rezancami. Príprava síce chvíľu trvá, ale je úplne jednoduchá. Mäsko sa pečie samo, vy pripravíte len žemle a suroviny na ochutenie. Stojí to za to.
Trhané pečené bravčové možno poznáte zo “street food” akcií aj pod anglickým názvom “pulled pork”
-
Mäso potrieme olejom a koreninami a opečieme zo všetkých strán.
-
Pečieme v rúre na 160 stupňov C cca 4 hodiny. (Ak nemáme čas, pečieme obvyklým spôsobom cca 75 min najskôr na 250 stupňov a po chvíli na 180 stupňov.)
-
Po upečení mäso vidličkami „natrháme“ na kúsky.
-
Petržlenovú vňať a čili papričku nakrájame na jemno. Pridáme citrónovú šťavu, olej a ak treba soľ, alebo worcester.
-
Cumberlandská omáčka: V menšom hrnci zahrejeme ríbezľový džem a pridáme víno. Pridáme dijónsku horčicu a čierne korenie. Necháme prevrieť a zredukujeme.
Dobre ochutené mäso podávame so žemľami, omáčkou a rukolou.
Ďalšie výborné recepty nájdete kliknutím sem.