Tento rok je tvarohové brownies s malinami môj najobľúbenejší recept na spracovanie ovocia z mrazničky práve tento koláčik. Tvaroh aj čokoládu my totiž doma všetci máme veľmi radi. Len minulý týždeň som ho musela robiť hneď dvakrát. Ráno mi ušetril starosti s prípravou raňajok a popoludní potešil návštevu k dobrej káve. Vyskúšajte ho aj vy, nebudete ľutovať.
Vynikajúce tvarohové brownies s ovocím
Postup
- Predhrejeme si rúru na 190 stupňov Celzia.
- Dno formy na pečenie s rozmermi 24 x 24 cm vystelieme papierom na pečenie.
- Vo väčšej mise zmiešame polohrubú múku s práškom do pečiva a kakaom. Ja používam nesladené, vysoko percentné kakao.
- V ďalšej miske si za pomoci metličky alebo ručného šľahača vymiešame vajcia s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Vyšľahané vajcia pridáme k múke a primiešame rozpustené maslo.
- Polovicu tohto cesta dáme na dno pripravenej formy na pečenie, zvyšok odložíme nabok.
- Tvarohovú plnku pripravíme dôkladným premiešaním tvarohu, práškového cukru, vajca a Zlatého klasu. Miešame tak dlho, kým zmes nebude úplne jemná. Potom ju môžeme vyliať na prvú vrstvu čokoládového cesta.
- Na tvarohovú plnku rozprestrieme mrazené maliny, alebo iné mrazené ovocie. Ovocie vopred nerozmrazujeme, použijeme ho priamo z mrazničky. Keby sme ho predtým rozmrazili, voda by vsiakla do cesta a výsledok by bol zlý. Ak však nemáme na výber, necháme rozmrazené ovocie aspoň chvíľu odkvapkať v sitku.
- Nakoniec ako poslednú vrstvu použijeme zvyšok čokoládového cesta. Nevadí, ak na vrchu bude tvaroh presvitať.
- Formu následne dáme do vyhriatej rúry na 190 stupňov Celzia a pečieme asi tak 40 minút. Po vybratí z rúry ho necháme asi hodinu vychladnúť a potom ho nakrájame. Tesne pred podávaním ho môžeme posypať práškovým cukrom. Prajem dobrú chuť !