Veľkonočná baba nesmie chýbať na vašom slávnostnom stole
Postup
- Údené mäso si uvaríme.
- Rožky nakrájame. Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Z bielkov neskôr vyšľaháme tuhý sneh.
- Žĺtky prešľaháme s mliekom a zmesou zalejeme rožky. Pridáme soľ, čierne korenie a nakrájané špenátové listy a rôzne vňate.
- Nakrájame uvarené údené mäso a pridáme do misy s nakrájanými rožkami a bylinkami. Dobre premiešame.
- Nakoniec pridáme tuhý sneh z bielkov, zamiešame a zmes nalejeme do maslom vymastenej formy na biskupský chlebíček alebo srnčí chrbát.
- Pečieme v rúre asi 40 min na 180 C.
- Keď veľkonočná baba vychladne, nakrájame ju a podávame s jarnými bylinkami ako pažítka, medvedí cesnak, špenát, mladá pŕhľava, alebo púpavové listy.