Veľkonočný koláč je rozkošný a ako stvorený pre malých vinšovníkov. Tak akurát do ruky, alebo na raňajky ku “kakavku”. Do cesta sme pridali okrem mandlí a citrónu aj tvaroh, vďaka ktorému bude váš veľkonočný koláč vláčny. Ak bude koláč zdobiť váš veľkonočný stôl, môžete ho ozdobiť podľa priloženej šablóny.
Ten správny veľkonočný “kus koláča od korbáča”
-
Tortovú formu s priemerom 26 cm vyložíme papierom na pečenie, ktorý sme predtým jemne potreli maslom.
-
V miske zmiešame hladkú múku, mleté mandle, kypriaci prášok a štipku soli.
-
V ďalšej miske prešľaháme do nadýchanej peny vajíčka s cukrom a vanilkovým cukrom. Prisypeme suché ingrediencie, kôru aj šťavu z citróna, vanilkový extrakt a tvaroh. Všetko spolu premiešame a na záver do cesta metličkou vmiešame rozpustené maslo.
-
Cesto nalejeme do formy a pečieme pri 180 °C asi 45 minút. Pichneme špáradlom do stredu a ak ho vytiahneme suché, koláč je upečený. Po upečení necháme vychladnúť vo forme.
-
Veľkonočný koláč podávame posypaný práškovým cukrom, alebo ak chceme šťavnatešiu verziu potrieme ho krémom z tvarohu, smotany a práškového cukru a ozdobíme podľa fantázie malými čokoládovými vajíčkami, farebnými cukríkmi, či jarnými jedlými kvietkami.
-
Tip: Koláč môžete poprášiť cukrom cez priloženú veľkonočnú šablónu