Waldorfský šalát

Waldorfský šalát v exkluzívnej verzii

 | 

91

 receptov

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Pre 2 osoby:

  • 500g zeleru (z buľvy)
  • ½ čerstvého ananásu
  • 1PL worchestrovej omáčky
  • 100g vlašských orechov
  • 80g majonézy
  • 120g kyslej smotany
  • 1PL citrónovej šťavy
  • 100g hrozna
  • soľ a korenie
Ingrediencie

Pre 2 osoby:

  • 500g zeleru (z buľvy)
  • ½ čerstvého ananásu
  • 1PL worchestrovej omáčky
  • 100g vlašských orechov
  • 80g majonézy
  • 120g kyslej smotany
  • 1PL citrónovej šťavy
  • 100g hrozna
  • soľ a korenie

Waldorfský šalát v našej “de luxe” verzii je vzácna kombinácia plodov konca leta, ako je hrozno, zeler a oriešky nakrájané na drobno, spojené zálievkou zo smotany, citrónovej šťavy a čierneho korenia. V originálnej verzii je ako ovocie použité jablko. V našej exkluzívnej verzii waldorfského šalátu sme to skúsili s hroznom a ananásom a výsledok nás príjemne prekvapil. Vyskúšajte aj vy sviatočnú verziu tohto klasického jesenného šalátu – Waldorfský  šalát v exkluzívnej verzii. Kombinácia vlašských orieškov, čerstvého hrozna, aromatického zeleru a exotického šťavnatého ananásu je „neotrepaná“ a chutná.

Gurmánsky zážitok zo šalátu, ktorý neslúži ako príloha, ale hlavné jedlo

Postup
  1. Zelerovú buľvu ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle, prípadne nakrájame na jemné štangličky.

  2. Čerstvý ananás tiež ošúpeme a oddelíme vnútornú tuhú časť. Potom ho nakrájame na podobne veľké kúsky ako zeler.

  3. Strapec jesenného hrozna dôkladne umyjeme a pooddeľujeme hroznové gúľôčky. Niekoľko väčších kúskov ananásu, pár guličiek hrozna a niekoľko orechov si necháme na záverečné aranžovanie Waldorfského šalátu pred podávaním.

  4. Majonézu vymiešame s kyslou smotanou do hladka a pridáme citrónovú šťavu, soľ, čerstvo namleté čierne korenie a worčestrovú omáčku.

  5. V miske premiešame nakrájaný zeler, ananás a hrozno. Pridáme vymiešanú zálievku a spojíme.

  6. Preložíme na tanier, alebo do pohárov, či dekoratívnych mištičiek. Dozdobíme niekoľkými hroznovými guľkami, väčšími kúskami ananásu a orechami, ktoré sme si odložili.

  7. Waldorfský šalát podávame poriadne vychladnutý. |Veľmi sa hodí k jesenným sýtejším mäsám, alebo len tak ako predjedlo pred jesenným hodovaním.