Zapekaný cícer s hubami a tekvicou – kombinácia, ktorú si zamilujete. Dodáte telu živiny a pochutíte si. Vyskúšajte s nami túto jednoduchú a rýchlu a zdravú “zapekačku”.
Zapekaný cícer s hubami a tekvicou
A ak vám nejaký cícer zostane, skúste z neho urobiť „chrumky“ s obľúbeným korením. Patria medzi ďalšie zo skvelých a zároveň zdravých pochúťok. Príprava je jednoduchá. Uvarený cícer „obalíme“ v troche soli s korením či bylinkami, každý podľa gusta. Necháme ho v rúre zapiecť aspoň pol hodinu a občas premiešame.
Postup
- Na masle speníme cibuľu a strúčiky cesnaku, pridáme pokrájané hríby a opečieme ich do zlatista.
- Odložíme na tanier a do tej istej panvice pridáme tekvicu a s trochou vody uvaríme do mäkka (5-7 minút).
- Zmiešame s ostatnými ingredienciami a dáme piecť do formy pri 200 stupňoch na cca 25-30 minút.
Náš tip:
- Cícer si pred prípravou receptu namočíme na 5 až 10 hodín do vody. Tú pred varením zlejeme a použijeme čerstvú. Tým sa zbavíme väčšiny látok spôsobujúcich nadúvanie.
Cícer
- ľudia ho poznajú už 7 000 rokov
- vyhľadávajú aj celiatici, pretože neobsahuje lepok a znižuje cholesterol.
- veľkou výhodou je, že tepelnou úpravou alebo konzervovaním nestratí svoje účinné zložky, čo sa bohužiaľ pri iných potravinách stáva
- je tiež nazývaný rímsky hrach, pretože je obľúbenou pochúťkou Talianov
- medzi jeho ďalšie pozitíva patrí aj ľahká stráviteľnosť. Vďaka vysokému obsahu bielkovín ním vegetariáni či vegáni nahrádzajú živočíšne bielkoviny z mäsa
- medzi pravidelných konzumentov by mali patriť aj tehotné ženy – je totiž bohatým zdrojom kyseliny listovej. Vďaka jemnej orieškovej chuti je obľúbený aj u detí.
Tekvica hokkaido
- je obľúbená pre svoju maslovú chuť a obsahuje málo kalórií. Táto zelenina je zdravá a plná vitamínov.
- obsahuje vodu, vlákninu, bielkoviny, železo a vitamíny A, B, C, E, K + betakarotén, ktoré sú nášmu telu prospešné. Detoxikuje organizmus a zvyšuje funkciu obranyschopnosti.
Pokiaľ sa vám recept páčil, navštívte našu stránku receptykulinarium.sk a vyskúšajte stovky ďalších.