Zdravé nátierky

Zdravé nátierky

 | 

380

 receptov

Čas prípravy: 

15

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Jablková s chrenom a syrom

  • 1 väčšie kyslé jablko
  • 1 ČL jemne strúhaného čerstvého chrenu
  • 80 g lučiny (hľadajte v letáku BILLA)
  • 80 strúhanej goudy
  • Citrónová šťava
  • Soľ a mleté čierne korenie

Tvarohovo-mrková s cesnakom

  • 1 hrudkovitý tvaroh
  • 1 veľká mrkva
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 2-3 lyžice mäkkého masla
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • Cibuľka na podávanie
Ingrediencie

Jablková s chrenom a syrom

  • 1 väčšie kyslé jablko
  • 1 ČL jemne strúhaného čerstvého chrenu
  • 80 g lučiny (hľadajte v letáku BILLA)
  • 80 strúhanej goudy
  • Citrónová šťava
  • Soľ a mleté čierne korenie

Tvarohovo-mrková s cesnakom

  • 1 hrudkovitý tvaroh
  • 1 veľká mrkva
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 2-3 lyžice mäkkého masla
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • Cibuľka na podávanie

Zdravé nátierky sú výborné ako denný snack, ale s kúskom chrumkavého pečiva vedia nahradiť aj rýchlu večeru. Pripravili sme dve nátierky z typicky jesenných surovín, plné zdravých a dobrých surovín a vitamínov.

Zdravé nátierky na raňajky, ako denný snack, alebo rýchla večera

  1. Mrkvová nátierka s tvarohom: Ošúpanú mrkvu nastrúhame najemno, pridáme pretlačený cesnak, tvaroh, maslo, ochutíme soľou, korením, červenou paprikou a všetko spolu dobre premiešame. Ak je príliš drobivá, pridáme trochu viac masla. Natrieme na chlieb a posypeme pažítkou alebo cibuľkou.

  2. Jablková nátierka s chrenom: Jablko ošúpeme a nastrúhame nahrubo, pridáme chren, syr, lučinu, osolíme, ochutíme korením a citrónovou šťavou. Pred podávaním necháme odležať v chladničke. Najlepšie chutí na hriankach. Tip. Výrazný chren môžeme nahradiť dvoma lyžicami strúhaného zeleru.