Zeleninové fašírky spolu s deťmi

 | 

113

 receptov

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

40

 min

Ingrediencie

Na fašírky:

  • 2 väčšie mrkvy
  • 1 hrnček varenej šošovice, použiť môžeme aj sterilizovanú (hľadajte v letáku Billa)
  • 1 hrnček múky
  • 1 väčšie vajce
  • Soľ, mletá rasca, majorán
  • Strúhanka na obaľovanie
  • Olej na pečenie

Ako príloha:

  • Zemiaky a / alebo batáty na podávanie
  • Strapec cherry paradajok
Ingrediencie

Na fašírky:

  • 2 väčšie mrkvy
  • 1 hrnček varenej šošovice, použiť môžeme aj sterilizovanú (hľadajte v letáku Billa)
  • 1 hrnček múky
  • 1 väčšie vajce
  • Soľ, mletá rasca, majorán
  • Strúhanka na obaľovanie
  • Olej na pečenie

Ako príloha:

  • Zemiaky a / alebo batáty na podávanie
  • Strapec cherry paradajok

Zeleninové fašírky na plechu, pečené súčasne s prílohou, sú skvelý tip na obed, či večeru pre celú rodinu. Ako vidno na našom videu, my sme ich pripravili s dvomi malými pomocníčkami. Dievčatá si prípravu veľmi užili.

Zeleninové fašírky na plechu, pečené aj s prílohou

  1. Mrkvy ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle.

  2. Do misky k nastrúhanej mrkve pridáme do mäkka uvarenú hnedú, alebo červenú šošovicu a premiešame. My sme pridali šošovicu pripravenú parou, z plechovky.

  3. Pridáme vajce a dôkladne premiešame. Pridáme soľ, rascu a majorán a znovu premiešame. Prisypeme múku a všetko dobre premiešame a spojíme do tvarovateľnej zmesi. Ak je zmes príliš vlhká pridáme viac múky, alebo strúhanky. Ak je zmes príliš suchá, môžeme pristrúhať mrkvu, alebo pridať ešte jedno vajíčko.

  4. Ručne potom tvarujeme menšie guľky – fašírky, ktoré potom obaľujeme v strúhanke. Guľky jemne roztlačíme a poukladáme na plech.

  5. Fašírky budeme piecť na plechu pokvapkané olejom.

  6. Prílohu si pripravíme tiež v plechu, súčasne s fašírkami, aby sme si to zjednodušili. Očistíme bataty, alebo zemiaky a nakrájame ich na kolieska. Rozložíme ich na plech na papier na pečenie. Pridáme cherry paradajky a všetko pokvapkáme olivovým olejom. Dáme predpiecť do vyhriatej rúry.

  7. Po 15 minútach pridáme fašírky a pečieme spolu ďalších 20 až 30 minút. Fašírky môžeme najskôr v rýchlosti z každej strany opiecť na panvici na oleji.

  8. K tomuto jedlu skvelo chutí dip pripravený z jogurtu, lyžice olivového oleja a štipky soli. Kto má rás výraznejšie chute, skvelý tip je, pridať do dresingu trochu pretlačeného cesnaku.
  9. Prajeme vám dobrú chuť a veríme, že vám pri príprave tiež pomôžu deti, ako to bolo aj pri príprave nášho videa.