Zemiaková baba so slaninkou a bryndzou

 | 

113

 receptov

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

45

 min

Ingrediencie

Na menší plech (cca 20 x 30 cm):

  • Cca 1 kg <a href="https://billa1.delfino.sk/tag/zemiaky/”>zemiakov
  • 2 vajcia
  • 4 až 5 PL polohrubej múky
  • 1 PL majoránu
  • ½ cibule a cesnak
  • Soľ a čierne korenie
  • 2 PL masti
Ingrediencie

Na menší plech (cca 20 x 30 cm):

  • Cca 1 kg <a href="https://billa1.delfino.sk/tag/zemiaky/”>zemiakov
  • 2 vajcia
  • 4 až 5 PL polohrubej múky
  • 1 PL majoránu
  • ½ cibule a cesnak
  • Soľ a čierne korenie
  • 2 PL masti

Zemiaková baba so slaninovým čipsom a ovčou bryndzou je klasika, ktorá svojou chuťou uchvacuje mnohých milovníkov zemiakov, bryndze a slaninky.

Zemiaková baba so slaninovým čipsom a ovčou bryndzou

  1. Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na hrubo. Pridáme k ním vajcia, múku, majorán, soľ a čierne korenie. ½ cibule a 2 cesnaky nakrájané na jemno. Zmes poriadne premiešame.

  2. Masťou bohato vymažeme plech, posypeme ho trochou múky. Cesto vylejeme na plech a uhladíme. Pečieme cca 45 min na 180 st. C.

  3. V miske vymiešame bryndzu s trochou bieleho jogurtu.

  4. V panvičke opečieme plátky anglickej slaninky do chrumkava.

  5. Zemiakovú babu podávame s bryndzou a slaninovým čipsom.