Zemiakový prívarok na kyslo s mäsovými guľkami

 | 

113

 receptov

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie

Na mäsové gule:

  • Cca 500 g mletého bravčového mäsa (hľadajte v letáku BILLA)
  • 1 vajce
  • 1 PL majoránu
  • soľ a čierne korenie
  • 2 PL strúhanky

Na prívarok:

  • 1 kg <a href="https://billa1.delfino.sk/tag/zemiaky/”>zemiakov
  • 1 smotana na varenie
  • bobkový list
  • rasca
  • soľ
  • ½ citrónu
Ingrediencie

Na mäsové gule:

  • Cca 500 g mletého bravčového mäsa (hľadajte v letáku BILLA)
  • 1 vajce
  • 1 PL majoránu
  • soľ a čierne korenie
  • 2 PL strúhanky

Na prívarok:

  • 1 kg <a href="https://billa1.delfino.sk/tag/zemiaky/”>zemiakov
  • 1 smotana na varenie
  • bobkový list
  • rasca
  • soľ
  • ½ citrónu

Zemiakový prívarok s chutnými mäsovými guľkami miesto fašírky je malá obmena obľúbeného tradičného receptu. Prívarok sme navyše pripravili bez múky, zahustený je len zemiakmi z omáčky.

Zemiakový prívarok bez múky a malé chutné meat balls

  1. Mleté mäso premiešame vidličkou s vajíčkom, majoránom, strúhankou, soľou a čiernym korením.

  2. Rukami vytvarujeme menšie guľky, ktoré pokvapkáme olejom a pečieme v rúre cca 30 až 40 minút na 180 stupňov C.

  3. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky, dáme do studenej vody. Pridáme bobkový list, soľ a trochu rasce a varíme cca 15 až 20 min do mäkka.

  4. Keď sú zemiaky mäkké pridáme smotanu na varenie a prevaríme spolu. Časť zemiakov rozmixujeme a takto zahustíme prívarok aj bez múky.

  5. Necháme trochu vychladnúť a pridáme šťavu z ½ citróna.

  6. Podávame s mäsovými guľkami.

Na našom webe receptykulinarium.sk nájdete kvantá skvelých a jednoduchých receptov. Tak na čo čakáte?